26. februar 2009

Jakke i domino/skyggestrik

Pyha... jeg har haft travlt de sidste par dage - hele 3 trøjer er blevet færdige ;-D.

Den første er "Jakke i dominostrikning" af Marianne Isager - opskriften er at finde i Politikkens Store Strikkebog.
Garnet jeg har strikket den i, er "Loden" fra Madil(Gepard Garn).

Den er strikket på pind 4,5 mm, og det eneste jeg har ændret udover garnvalg er at
jeg ikke har lavet den figurstrikket(..øhh ..hedder det sådan? ) - jeg synes at mine skuldre er brede nok, så der er ingen grund til at gøre det endnu mere synligt, så i stedet for at lave firkanterne mindre og mindre, så har jeg lavet dem i samme str. allesammen. Det giver en mere firkantet jakke, men passer også bedre til mit temperament - LÆS: figur ;-))

Jakken blev NOGET større end jeg havde regnet med, faktisk gik den helt ned under knæene og var alt for stor i omkreds.... så den har faktisk ligget et godt stykke tid, for jeg har været meget i tvivl om den jeg ville bruge den, og synes det var lidt træls at bruge sådan noget dyrt garn til måske ingenting ... men færdig er den blevet, og her til formiddag smed jeg den i vaskemaskinen på finvask 40grader, og lidt kryds'en fingre ;-)) ... men tadaaaa.... Den passer så perfekt nu, så når den er blevet tør, skal jeg afsted efter en lynlås, og så har jeg en fin fin jakke der kan holde vinden ude :-D

Min næste trøje er FLS. Den er også strikket i Loden fra Madil(Gepard Garn) i en lækker blommefarve, iøvrigt samme farve som også er brugt til den første ;-) - der er lidt med lilla nuancer hos fruen ;-)).
Denne trøje har også ligget temmelig længe, faktisk siden oktober sidste år, men jeg synes at halsåbningen var alt alt for stor..... men at tage sig sammen og lige få det ordnet .... det tager altså tid ..tihi.. Men nu er den også klar, og jeg er lige så tilfreds med denne trøje også.
Den er strikket på pind 5,0 mm - og så tilpas let og luftig, at den bliver god at have på indendørs resten af vinteren.

Min sidste færdiggø
relse i denne uge - har faktisk kun taget 1 uge at strikke.... jeps...det gik også hurtigt....:-D
Jeg har strikket endnu en jakke til mig selv, denne gang i Noro's Silk Garden.... den tror jeg også bliver et hit ;-) ... og den kan bruges til næsten alle farver .
Den er strikket i Silk Garden farve 211, og jeg har brugt 14 nøgler til største størrelse - og opskriften har jeg fra et ugeblad.
Eneste ændringer er, at jeg har valgt at strikke de glat
strikkede stykker i rib i stedet for.... hvor vild jeg lige er med det nu hvor den er færdig, det ved jeg ikke helt, men mon ikke det er ok! og så valgte jeg at strikke forstykkerne som eet, og klippede dem så op bagefter - for at få striberne til at være ens hele vejen rundt.

Og ja, hovedet mangler på det ene billede, men fruen mente sig ikke fotogen nok til en fremvisning ;-)

5 kommentarer:

svit sagde ...

Jamen det var jo hele tre overfede trøjer, du der fik af pinden. Flotte hver især på hver sin måde. Det må være skønt!

Mette G. sagde ...

Uha som jeg glæder mig til at se domino'en med lynlås. Modigt gjort at smide den i maskinen ;-)

Jette sagde ...

Hele 3 skønne trøjer på en gang, det er da noget der rykker. Og skønne farver har de alle. Domino'en har jeg også haft på listen længe, men ikke taget mig sammen endnu, for den er bare så flot. Så må du kunne holde varmen resten af vinteren..:o))

Bettina sagde ...

Skønne projekter! Dominotrøjen er dog ganske fantastisk flot! Lodengarnet, som du har brugt i FLS, er jeg SÅ vild med, det er så superlet og dejligt... :o)

Karin Grøn sagde ...

Jeg er imponeret af dine arbejder- de er bare så flotte.
Jeg skal vist lige have lånt den strikkebog på biblioteket. Jeg er noget vild med din skyggestrik-dominojakke af Marianne Isager. Så iøvrigt en fin udstilling på Frederikshavn bibliotek, hvor modeller fra hendes bog Japan var strikket og man måtte gå og kigge. De hang fra loftet på giner, så jeg kunne løfte og kigge indeni osv.