12. marts 2009

Hvad sagde jeg!!!....

Ih altså, dagen i dag er lige med en opringning blevet så meget lysere.... *her smiles stort* forklaring følger: ... jeg har så længe gået med maveproblemer, som faktisk er skyld i at jeg har "mistet" 14 kg kropsvægt siden sommerferien.
Jeg er undersøgt på kryds og tværs, og der er ikke fundet nogen årsag....MEN da jeg jo er scannet for galdesten 3 gange igennem de sidste 10 år, og der er fundet sten hver gang, (1. gang var det 4 små sten, 2. gang een stor sten på 2,5 cm i dia, og 3. gang een stor sten på 1,7 cm i dia.) Ja så mente min læge - og alle de andre der har undersøgt mig, at det måtte være galdestensanfald jeg havde... og så har jeg ellers forsøgt at tale med meget store bogstaver over for den "verden", for jeg kunne s.. godt selv mærke at disse smerter jeg havde, IKKE havde noget med min galdeblære at gøre! Men jeg har også set blikkene der himlende vendte i vejret mm...men jeg har holdt på mit.

I december var jeg igennem en CT Scanning af hele maveregionen. Den påviste heller ingen årsag til maveproblemer/vægttab, udover at jeg ikke fejler noget som helst, bortset fra en lille plet på højre lunge(som ikke er farlig) - og galdeblæren blev ikke nævnt med eet ord.

Efterhånden er jeg så kommet dertil, at "det kunne jo også være, at jeg tog fejl, og operation....osv." og jeg tog derfor en snak med min læge idag, om ikke det var muligt at få svar på den CT Scanning omkring galdesten/-blæren ... og joe, det kunne han da godt undersøge - men sådan nogle sten blev altså ikke sådan lige opløst osv... men der blev ringet til sygehuset, og jeg tog hjem, og lovede, at var galdestenen der stadig, så ville jeg tage den operation.

Nu er jeg så lige blevet ringet op af min læge :-) ... og han ville bare sige, at jeg ikke havde nogen galdesten(alstå en hel tom galdeblære).... der var INTET at se på scanningen..... så spørge bare lige om jeg er glad, og om jeg så tænker meget højt: HVAD SAGDE JEG!!

Mine maveproblemer har vi(manden og jeg) efterhånden fundet frem til hvad skyldes, og det er noget så "simpelt" som stress :-(( - hver gang jeg bliver det mindste presset - over lige meget hvad - så reagerere jeg med at få ondt i maven..... det fandt vi først ud af i forbindelse med vores vinterferie, hvor vi var 4 dage i Rønbjerg Feriecenter.
For første gang siden sommerferien havde jeg smertefrie dage, og kunne lige pludselig spise det jeg havde lyst til :-) - og det holdte sig i næsten 14 dage, før der kom et træls brev - så var det galt igen... så nu ved jeg hvad jeg skal undgå..... det resultere så i et butikssalg i løbet af foråret :-) ...

Beskeden i dag gav mig den vished jeg selv har gået med længe, men ikke har kunne overvise "systemet" om.... så jeg er bare gå glad for at mine mavefornemmelser holdt stik.

6 kommentarer:

Lene sagde ...

Hej Liseette,
Ja, det er nu engang ikke altid, at de "kloge" er de klogeste. Hvor er det dejligt, at du selv har fundet årsagen til problemerne.
Held og lykke fremover.

Betina Olesen sagde ...

Hejsa søde...

Øvv hvor træls, og Åhh hvor er det godt.... super at du har fået sat ord og navn på det hele... så kan du jo handle derefter, og vælge hvad der er bedst for dig og familien...

Knuz Betina

Jette sagde ...

Godt du fik ret, og stress kan udløse de mærkeligste symptomer, så håber du får styr på den, så du kan slippe for at have ondt.

Karin Grøn sagde ...

Jeg håber du finder forklaringen og at der er nogen der tager det seriøst. Jeg ved gdot du er glad nu men forklaringen har du ikke og det kan systemet simpelthen ikek være bekendt. De tænker så kort. Jeg håber inderligt du får en forklaring

Siffe sagde ...

Det er da godt du har fundet (måske) en forklaring på smerterne. At det så betyder at *min* garnbutik nedlægges er jo trist - men nødvendig. Jeg håber du får det bedre Lisette.
Tillykke med beslutningen ;-)

KH Siffe

Lisette sagde ...

tak for kommentarerne... ja hurtig er jeg ikke ... det er så én af stresssymptomerne også ...
jeg ved heldigvis nu, at det skyldes stress, og i takt med at jeg rydder op i alle mine "forpligtigelser", så forsvinder smerterne også langsomt, så det går den rigtige vej ;-))